“Bütünleştirici Eğitimde İyi Örnekler Sempozyumu” Düzenlendi
Amasya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi ( BİLSEM ) tarafından hayata geçirilen “Notice My Ability, Steer My Future! (Yeteneğimi Fark Et, Geleceğime Yön Ver)” isimli İPA projesi kapanış toplantısı niteliğinde düzenlenen “Bütünleştirici Eğitimde İyi Örnekler Sempozyumu” Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumda farklı üniversite ve Milli Eğitime bağlı kurumlardan 31 bildiri çevrim içi olarak sunuldu.
Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Çekin, aynı fakülteden Prof. Dr. Murat Kurt, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir ve Muş Alparslan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bekir Yıldırım’ın Düzenleme Kurulu Üyesi olarak yer alıp katkı verdikleri sempozyumun açılış programına Amasya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz’ün yanı sıra farklı okulların müdürleri ve öğretmenler, üniversiteden yönetici ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Sempozyumun sabah oturumundaki açılış programında BİLSEM Müdürü ve Proje Koordinatörü Nurullah Mahmut Öner ile Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç tarafından yapılan tanıtıcı bilgilerden oluşan açılış konuşmalarından sonra, davetli konuşmacılar Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu ile Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya söz verildi.
Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Amasya BİLSEM ve Amasya Üniversitesi desteği ile yürütülen “Bütünleştirici Eğitimde İyi Örnekler Sempozyumu”na ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yürüten birçok akademisyen, araştırmacı, eğitim uzmanı, okul idarecisi, her branştan öğretmen, lisans ve lisansüstü öğrencisi bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere doğrudan ve dolaylı olarak katkı verdiklerini ifade etti. Kılıç, eğitimde iyi örnekleri görünür kılmak, iyi örnekler aracılığıyla bütünleştirici eğitim ortamlarının oluşturulmasına yönelik eğitim sistemimizi geliştirecek çözümler üretmek, eğitim sistemi aktörlerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve özel eğitim alanında mesleki kapasitelerini yükseltmek, bütünleştirici eğitim bağlamında bilgi ve deneyimlerin paylaşılarak iş birliklerini artırmak amacıyla düzenledikleri toplantı için Bütünleştirme/ Kaynaştırma Eğitiminin Dünü, Bugünü, Yarını; Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylerin Eğitimi ve Özel Yetenekli Bireylerin Eğitimi Dünü, Bugünü, Yarını temalarına öncelik verdiklerini belirtti.
Toplantının faydalı olduğunu ifade eden Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, başta Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı olmak üzere katkı da bulunan herkese teşekkür etti.